ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков: Искът срещу Борисов е за 500 000 лева

Кирил Петков и Бойко Борисов

Цялостният иск срещу Бойко Борисов е за половин милион с първа стъпка – частичен иск от 10 000 лв. Това каза лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков на влизане в Софийския районен съд, където се гледа делото за клевета, заведено от него срещу лидера на ГЕРБ.

“Тук съм, за да опровергая една голяма лъжа от последните месеци – че има посредници при доставките на газ за България”.

Петков твърди, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов. “Лъжата, която г-н Борисов и неговият екип изричаше е, че едва ли не ние сме се обогатили от газови посредници”, каза Петков. Той добави, че е убеден, че Бойко Борисов няма да се яви и на това дело.

По думите му време е да се покаже на българските граждани, че не е загубена надеждата им за политици, които наистина се борят срещу корупцията. “Само българският съд може да даде отговор на българите за лъжите, които са свързани и със затварянето на “Мариците”, и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, и че сме счупили бюджета. Всички тези лъжи трябва да се опровергаят”, поиска Петков. 

Според съпредседателя на “Продължаваме промяната” изискването за намаляване на вредните емисии в Плана за възстановяване и устойчивост не е обвързано пряко със затварянето на въглищните централи. “Представител на Европейската комисия също заяви, че намаляването на емисии не е равносилно на затваряне на въглищните централи”, каза Петков. Според него има възможност да се поиска дерогация на тези изисквания от ЕК с мотив войната в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст