ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шефът на руската сигурност: Западът иска да изличи Русия

Николай Патрушев

Събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев, а военно противопоставяне на НАТО с Русия, заявява Николай Патрушев

Западът се опитва да разкъса Русия на части и би желал да я изличи от политическата карта на света. Това заявява в интервю за руския в. “Аргументи и факти” Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

“За нас с оглед появата на нови военни заплахи е важно да имаме такива въоръжени сили и специални служби, че противниците на Русия да не допускат и мислено дори, че могат да воюват с нас”, изтъква руският държавник.

Събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев – това е военно противопоставяне на НАТО, най-вече на САЩ и Великобритания, с Русия, заявява Патрушев.

Западните политици не са самостоятелни, зад тях стоят фондациите и едрият бизнес – именно в техните ръце е концентрирана реалната власт. В миналото Западът е постигнал процъфтяване и световно господство чрез заграбване на колонии. Точно така се държат днес и транснационалните компании, които предпочитат да трупат все повече капитали, изпомпвайки ресурси от други страни, казва секретарят на руския Съвет за сигурност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст