ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кабинетът ще обсъди споразумението между „Булгаргаз“ и Botaş

Министерски съвет

Утре, 11 януари, ще се проведе заседание на Министерския съвет, където ще бъде разгледан Проектът на Решение за одобряване сключването на споразумение между „Булгаргаз“ ЕАД и Botaş boru hatlari ile petrol taşima a. ş., с което се осигурява достъп на „Булгаргаз“ ЕАД до терминалите за регазификация на втечнен природен газ и последващия му пренос до територията на Република България за периода от 1 януари 2023 г. до 31 декември 2035 година.

В дневния ред е заложен и Проект на Решение за актуализиране на националната карта на висшето образование в Република България за 2022 г. и Проект на Решение за предложение до Народното събрание за даване на съгласие за увеличаване на акционерното участие на Република България в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие.

Също така в утрешния ден ще бъде обсъден Проект на Решение за одобряване проект на Закон за допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства. Предвижда се и разглеждане на Проект на Решение за одобряване на проект на Закона за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст