ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадин Ангелов: Въпрос на време е ДБ да се отдели от ПП

Костадин Ангелов

Според Костадин Ангелов от ГЕРБ се виждал срамът, който ДБ изпитвали, когато в пленарната зала подкрепяли политиките на ПП

Въпрос на време е “Демократична България” да се отдели от “Продължаваме промяната”. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов. “Българските граждани ни поставиха на първо място като политическа партия и в това Народно събрание се видя, че политиките и логиката, която ние предлагаме, получиха най-голяма парламентарна подкрепа. Това се видя и в предложението ни за министър-председател”, каза той.

На въпрос защо усилията на ГЕРБ са насочени към ДБ във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, Ангелов отговори, че винаги са били последователна партия. А ГЕРБ и ДБ са от едно европейско семейство – ЕНП, и ориентацията и на двете формации е евроатлантическа.

Според депутата от ПП страдали от Наполеонов комплекс. “Усещат колко са малки, много искат да станат големи и да започнат да решават проблемите на хората, но се убедиха в тяхната невъзможност”, изтъкна той. “Видяхте, че по време на тяхното управление се случиха много неща, които бяха във вреда на българските граждани. Най-голямата далавера, която разкрихме, е надписването на горивата. Хората са плащали повече от 1 лев на литър дизел и бензин и надплатените средства са 3,5 млрд. лева. Разпределено на броя на шофьорите означава, че всеки който кара кола и е зареждал гориво, е дал 1000 лв. повече за този период на управление на ПП”, посочи Ангелов.

По думите му се виждал срамът, който ДБ изпитвали, когато в пленарната зала подкрепяли политиките на ПП. “Това са две различни партии, които няма как да имат съвместно съществуване. Едната е с леви убеждения, а другата с десни убеждения”, смята той.

Попитан в случай, че третият мандат отиде при “Български възход”, от ГЕРБ биха ли управлявали с БСП и ДПС, депутатът беше категоричен, че с БСП не може да управляват.

“Още в самото начало г-н Борисов каза да седнем всички партии на една маса, да изработим една програма с приоритети и да предложим експертно правителство, което е равно отдалечено от всички партии. Мисля, че това е най-работещият вариант в този парламент, ако искаме да има редовно правителство”, подчерта той.

Ангелов заяви още, че ГЕРБ също предлагат антикорупционно законодателство и най-много са се борили с корупцията. “Доказвали сме я и виновните за корупция сме ги наказвали, а не сме говорили само за корупцията както правят ПП и ДБ”, отбеляза той. За реформата в съдебната власт, съобщи, че в сряда е свикано заседание на правната комисия в парламента, където ще се гледа Наказателно-прицесуалния кодекс и Закона за съдебната власт.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст