ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Венко Сабрутев: Няма как да влезем в правителство с крадци

Венко Сабрутев

ГЕРБ са се доказали като абсолютно неспособни да съставят правителство, категоричен е депутатът от ПП

Няма как да влезем в съвместно правителство с ГЕРБ. Това няма как да се получи. Но сме готови да говорим за големите теми в политиката. Това заяви пред NOVA депутатът от ПГ на “Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев, коментирайки дали е възможно ПП да подкрепи трети мандат на ДБ, ако той е подкрепен и от ГЕРБ.

„Вие мислите ли, че с ГЕРБ може да се реализират големите теми? Дали може да се осъществи съдебна реформа? Няма как да подкрепим правителство с ГЕРБ. Няма как да влезем в правителство с крадци. Точка. Ако говорим за гаранции – какви гаранции може да даде г-н Борисов? ГЕРБ менят мнението си на всеки час. Как може да очаквате от човек, който не държи на думата си – да дава гаранции и ние да разчитаме на тях? Смятате ли, че такъв кабинет може да направи нещо за обществото?“, попита  Сабрутев.

По думите му ГЕРБ са се доказали като абсолютно неспособни да съставят правителство. „Ние го видяхме. Това е пълна агония. Не вярвам, че са основателни опасения за кабинет между ГЕРБ и ДПС при следващи избори”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст