ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шишков инспектира строителството на пътя Ботевград-Видин

Министерски съвет Иван Шишков

Очаква се в средата на следващата година от международния път Ботевград-Видин да бъде пуснат участъкът от Ботевград

Служебният регионален министър Иван Шишков посети Северозападна България и провери напредъка по изграждането на международния път Ботевград-Видин. Той изтъкна пред репортери, че през 2020 година, когато е приеман планът за пътя, са предвидени няколко кръгови кръстовища, които са недопустими. Срещу тях е имало протести на хората и се е наложило да бъде направена корекция на плана и отмяна на изграждането на кръстовищата. Това ще доведе до известно забавяне на строителството в някои участъци. Очаква се в средата на следващата година да бъде пуснат участъкът от Ботевград, където пътят заобикаля село Скравена, тъй като там няма кръгови кръстовища и няма забавяне. Пътят Ботевград-Видин е с обща дължина от 190 километра и трябва да бъде завършен през 2027 година.

Министърът е недоволен от състоянието на пътя Враца-Монтана и от обхода на Враца. Във времето този участък е бил забравен, но вече по най-бързия начин ще се възлагат процедури за оценка на въздействието върху околната среда и последващ ремонт на трасето. За участъка Монтана-Ружинци има постановление на Министерския съвет, с което е одобрено отчуждаване на имоти по трасето с дължина 41 километра. Шишков се надява до Великден това да приключи и да започне строителството на пътя.

Процедури текат и за изграждането на тунел под прохода “Петрохан”, но регионалният министър изрази съмнение, че страната може сама да инвестира в проекта. Затова Шишков предлага теренът да бъде даден на концесия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст