ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доц. Татяна Буруджиева: ПП и ДБ си живеят в свой собствен свят

Доц. Татяна Буруджиева

Още продължавам да мисля какво означава “технически” кабинет. Това е все едно да кажеш, че ще направиш кабинет, който ще мести някакви папки и проблеми, но няма да се занимава с политика. Кабинетът трябва да бъде политически, защото все пак носи някаква политическа отговорност за действията си. Това заяви в ефира на Nova News политологът доц. Татяна Буруджиева.

Според нея е грешка политиците да си изграждат политическо инженерство в главите и след това да настояват да го конструират и в реалността.

“ПП и ДБ са убедени в своите конструкции и в това, че единственият проблем е главният прокурор и той е спънката за съдебната реформа. И ПП, и ДБ живеят в свой свят, който съществува само в главите им”, коментира доц. Буруджиева.

По думите ѝ първата задача на партиите трябва да бъдат овладяването на инфлацията и увеличението на доходите на хората и едва след това всичко останало.

За процедурата по връчване на мандати тя отбеляза, че прекалено много се е разтегнала.

“Президентът е в много тежка ситуация, защото някои от по-острите му критици ще твърдят, че разтяга времето, за да управлява по-дълго време, а от друга страна служебното правителство не може да управлява още дълго. На практика ти управляваш, но от друга не можеш да направиш реформи, които да доведат до успокоение в живота на хората”, каза още доц. Буруджиева.

Тя оприличи поведението на българските политици като деца от детската градина, които само се карат кой на какво е предложил да си играят и подчерта, че политика по такъв начин не може да се прави.

На въпрос за евентуална поява на нови играчи в политиката политологът смята, че тези нови играчи ще се борят единствено за това да прескочат 4-процентовата бариера и нищо повече.

В заключение прогнозира, че третият мандат за съставяне на правителство ще отиде или при БСП, или при “Български възход”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст