ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ иска изслушване на вътрешния министър за задържания британец

Маноил Манев

Маноил Манев, ГЕРБ

От ГЕРБ намесиха ДБ в казуса със задържания у нас британец, издирван с червена бюлетина на Интерпол

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя депутатите да изслушат служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и шефа на ДАНС Пламен Тончев заради задържания в никополското село Любеново британец Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол. Преди ден се появи информация, че арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие. Искането за изслушването бе направено от Маноил Манев след декларация на колегата му Георг Георгиев. “Когато на един терорист или обвиняван за тероризъм човек, издирван с червена бюлетина от Интерпол, депутат му помага да се устрои, това се нарича вербовка на агент за влияние”, заяви Манев.

Това предизвика гневна реакция у съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов. Той също така посочи, че подкрепя инициативата за изслушване на вътрешния министър и шефа на ДАНС.

Отношение по темата взеха от “Възраждане” и от “БСП за България”. Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов коментира, че потокът от мигранти към нашата граница е всекидневен. А България е “пробито дъно, разграден двор” кой ще ни пусне в Шенген, попита той. Председателят на БСП Корнелия Нинова посочи, че законите, внесени от левицата, които засягат трафика на мигранти и носене на отговорност, стоят втори месец “непокътнати”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст