ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Донев: Работим в екип, затова никой от нас не блести особено

Министерски съвет Гълъб Донев

“Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия. Ще направим отчета през следващата седмица, като ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е занимание – открито и прозрачно.”

С тези думи служебният премиер Гълъб Донев започна редовното заседание на Министерския съвет. Той отбеляза, че според социолози никой в служебното правителство не блести особено, като обясни, че това е така, защото те работят в екип.

“В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт, а изпълняваме своите правомощия спрямо Конституцията и законите на страната. И докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората се притеснени от грипните вируси”, продължи Донев.

След това той призова здравния и образователния министър – Асен Меджидиев и Сашо Пенов да работят в екип и в координация, като съдействат максимално на областните щабове за взимането на адекватни решения.

“След близо две години COVID-пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания”, увери служебният премиер.

Той добави, че боледуват най-често децата и заради това призова двамата министри да направят план за действие, така че най-уязвимите да се чувстват спокойни и да няма излишна паника и истерия.

“Да не забравяме, че грипната вълна е събитие, което ни се случва всяка година”, завърши Гълъб Донев.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст