ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мирчев: Трябва да направим технически кабинет с пет задачи

Ивайло Мирчев, ДБ

Очевидно не може да има устойчиво коалиционно споразумение, счита депутатът от ДБ Ивайло Мирчев

“Не съм убеден, че има фаворит за третия мандат, “Демократична България” е готова да го получи, имаме ясен план и как да направим нещо смислено за страната в следващата една година.” Това заяви пред БНТ депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му не е необходимо политическите лидери да бъдат част от кабинет с третия мандат. “Трябва да направим един технически кабинет, който да има ясни пет задачи за страната и той да продължи да работи може би около година”, смята Мирчев. Петте задачи трябва да са – членството ни в еврозоната, Шенген, Планът за възстановяване и устойчивост, модернизацията на армията и конституционната реформа в прокуратурата. Всички партии в Народното събрание на думи са се обединили около тези приоритети, подчерта депутатът.

Според него за имена на министри може да се говори, когато се знае при кого отива третият мандат.

“Очевидно не може да има коалиционно управление, което да бъде устойчиво”, счита народният представител от ДБ. Като основна причина изтъкна разногласията по темата за антикорупционното законодателство. “Колегите от ГЕРБ само на думи подкрепят тези мерки”, допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст