ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков: Няма никакъв шанс ПП да застане до ГЕРБ и да участва в коалиционно управление с тях

Парламент заседание Кирил Петков

Това е един от най-важните закони, които се разглеждат в момента. Той е много по-важен от живота на този парламент и възможността за съставяне на правителство, защото това е проблем, който ние като общество сме имали в последните 30 години.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков по повод обсъжданите промени в Наказателно-процесуалния кодекс и възможността да се разследва главния прокурор. 

“Толкова е важно да има в България процес и начин, по който главният прокурор да не бъде инстанцията, която само Господ е над главата му. Не може да има такава позиция в едно демократично общество. Фактът да има съдия, който да може да разследва главния прокурор, е една огромна стъпка напред за правовата ни държава и за това никой да не може да каже, че е над закона. Текстовете не са противоконституционни и дори Венецианската комисия ги одобри. Български юристи също казват, че няма нищо нередно в текстовете, а напротив, че това е основополагащата промяна, която всички българи са се надявали да имат в реформата на правосъдната система. Няма как да имаме общество без да имаме такъв механизъм”, добави той.  

“ДБ следва много близък процес до нашия. Те същото слагат важните приоритети и който иска, нека да ги подкрепи. Приоритетът за съдебна реформа е един от най-важните, но не можем да кажем – този проблем е решен и всички други проблеми са решени. Не е така. Има още много приоритети. Няма никакъв шанс ПП да застане до ГЕРБ и да участва в общо коалиционно управление с тях. Можем да застанем до ДБ, защото с тях имаме общи приоритети, цели и виждания”, завърши Кирил Петков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст