ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Христо Иванов за заловения англичанин: Губим си времето с такива теми

Парламент Христо Иванов

От “Демократична България” подкрепяме усилията да се изясни всичко по този случай и г-жа Албена Симеонова оказва пълно съдействие на службите. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във връзка със заловения и издирван от Интерпол англичанин.

Той обясни, че няма данни Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за престъпна дейност, както и да е била негов съучастник.

“Няма и данни за опити тя да е била вербувана. По нейните думи разбирам, че в това село има англичани и тя е една от малкото хора там, които владеят английски и редовно се обръщат към нея за съдействие. Твърденията, че задържаният е живеел в нейн имот не са верни. Той живее в имот, който е собственост на семейството му”, обясни Иванов.

На въпрос защо дневният ред на депутатите се премести върху ареста на англичанина, Иванов отбеляза, че по този начин “надделява желанието да се ходи на избори”.

“Вместо фокусът да е върху успокояването на политическата ситуация и да се намери възможност с третия мандат за някакво управление, с което да се решат важни неща, ние си губим времето с такива теми”, добави съпредседателят на ДБ.

Изключително лаконичен бе в парламентарните кулоари депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който бе един от най-активните в искането за изслушването на вътрешния министър Иван Демерджиев и шефа на ДАНС Пламен Тончев. Двамата трябваше да дадат информация по задържането на британския гражданин Дейвид Бодил, който бе заловен в плевенско село, след като се оказа, че е издирван от Интерпол за тероризъм.

“Станаха ясни две неща. Първо – лицето, за което става въпрос днес цял ден, има съпричастност към терористични организации. Второ – нашата колежка Албена Симеонова не е била молена от никоя кметица, кмет или което да е било, да му оказва съдействие – те просто се познават с лицето от 2019 г.”, обясни Манев след закритото заседание.

Повече информация по случая не бе дадена, тъй като част от данните са класифицирани. Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол и комуникирал с депутатката на ДБ Албена Симеонова, подпали парламентарните схватки още сутринта.

Бодил беше арестуван при специализирана полицейска операция в никополското село Любеново вчера. Британските власти го разследват за подготовката на терористични действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст