ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Разследващи от МВР нагазиха в “златния гьол”

МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван обектът, занимаващ се с дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“, станал известен като „златния гьол”, съобщи от граничния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Разследването ще включва и информацията, установена от НАП, че редица касови апарати в обекта не бяха свързани със системата на НАП.

В МВР няма нито една преписка, нито едно досъдебно производство, което да се води по този повод. Това за мен е странно, заяви Демерджиев.

Ние ще поемем контрол върху така нар. “Златния гьол”. Милионите, който се изливат от този “златен гьол” в джобовете на хора с прякори, няма да се изливат повече, а ще останат в българската държава и при българските граждани, заяви вътрешният министър.

До мен не е стигнала информация някой орган в държавата да е събрал тази информация и да я е внесъл в прокуратурата, уточни той.

Изявлението на Демерджиев дойде след като служебният министър на земеделието Явор Гечев разкри, че десетки милиони лева не са отчитани от частната фирма, която е извършвала дезинфекцията на автомобили на ГКПП “Капитан Андреево”. “Не само парите – ако държавата иска, тя може да спре “Златния гьол” ако няма епидемична обстановка, тоест – не трябва да го правим само за печеленето на пари”, обясни той.

По думите му държавата може да реши да работи на себестойност – да не взима големи такси, а да извършва тази услуга. “Това ще бъде решено тепърва, но въпросът е, че държавата ще го решава по специфичния си начин”, коментира Гечев. Той заяви, че ще бъде създадено държавно дружество, което да е с общо управление от пет ведомства, сред които Агенция “Митници”, данъчните служби, МВР и Министерството на транспорта.

“До два месеца ние трябва да сме извършили всички дейности, които са необходими – кадрови, експертни, ресурсни”, каза той. Договорът с фирмата, която досега е осъществявала тази дейност, изтича на 12 март.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст