ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внасят извънредна точка в НС за запазване на въглищните централи

Парламент Пленарна зала

В рамките на днешния ден парламентът ще обсъди две проекторешения, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това предвижда точка трета от дневния ред за работа на народните представители.

Депутатите ще продължат с разглеждането на проект на решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост. Вносители на проекта са Костадин Костадинов от “Възраждане” и група народни представители. 

Народното събрание ще обсъди и проект на решение за задължаване на Министерски съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика, предложено от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители.

Миналата седмица народните представители обсъдиха какво може да се направи за запазване на въглищните централи по повод на проекторешението внесено от “Възраждане”. До гласуване на проекторешението не се стигна заради изчерпване на времето на пленарното заседание. 

Вчера (11 януари) пленарната зала отхвърли искането на “Продължаваме Промяната” в програмата за четвъртък (12 януари) да бъде включено и внесеното от тях проекторешение, свързано с ПВУ. Никола Минчев настоя трите проекта да бъдат разгледани днес, но предложението му за включване в дневния ред бе отхвърлено с 90 гласа “за”, 10 “против” и 91 “въздържал се”, след прегласуване.

Днес в програмата е и първо гласуване на промени в Закона за медиацията, в Гражданския процесуален кодекс и в Закона за електронното управление. На второ четене депутатите ще обсъдят изменения в Закона за енергетиката, както и Законопроект за компенсиране на разходите на потребителите на моторни.

Народното събрание ще разгледа проект на решение за възлагане на Министерски съвет провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключване на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ “Козлодуй” с технология AP1000. Проектът е внесен от Делян Добрев и група народни представители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст