ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Apple работи върху първия си лаптоп със сензорен екран

епъл

Apple разработва първия си лаптоп със сензорен екран. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на източници от компанията.

Според тях инженерите на Apple работят активно по този проект, което според агенцията показва сериозното отношение на компанията към новия продукт. Окончателното решение за прилагането на иновацията обаче все още не е взето.

Apple отдавна отхвърли идеята да оборудва лаптопите си със сензорни екрани, пише Bloomberg. Според него основателят на компанията Стив Джобс е смятал подобно решение за “ужасно от ергономична гледна точка”. Освен това Apple се опасява, че инсталирането на сензорни екрани на лаптопи ще се отрази негативно на продажбите на таблети iPad.

Според агенцията промяната в курса на Apple е повлияна от факта, че през последните години лаптопите MacBook започнаха да носят на компанията повече пари от iPad. Въпреки това, конкурентите на Apple все повече оборудват лаптопите си със сензорни екрани. Очаква се Apple да представи първия си лаптоп със сензорен екран през 2025 г. с актуализация на своя флагман MacBook Pro.

Основана през 1976 г., Apple произвежда iPhone, iPad, iMac, MacBook и други високотехнологични продукти. Корпорацията със седалище в Купертино (Калифорния) е една от най-големите в света.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст