ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

По програмата за детски градини влизат нови 103 групи

„По продължаващата три години програма на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на детски градини и ясли, която бе одобрена от Общинския съвет, в момента се строят 22 сгради. Четири постройки вече са завършени и предстои въвеждането им в експлоатация. Така, в резултат на изпълнението на програмата ще бъдат разкрити общо 103 нови градински и яслени групи.“

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той и кметът на район „Изгрев“ Делян Георгиев заедно присъстваха на първа копка на разширението на ДГ 30 „Радецки“ в столичния квартал “Дианабад”. В новата сграда се предвижда разкриването на четири градински групи. Към момента в района се строят още четири сгради за детски градини и ясли, които ще бъдат готови до есента. 

„Строителството на още една градина е част от проекта за изграждането на зелен ринг, но, за съжаление, обжалването на процедурите по него, спират строителството на детското заведение. Това е наш много важен проект и се надявам нескончаемите обжалвания в крайна сметка да приключат, за да можем да осигурим места за децата в тази много голяма детска градина“, призна Георгиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст