ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сарафов: Преговаряме с топ компания да одитира Nexo

Борислав Сарафов зам. главен прокурор

С една от най-големите международни одиторски компании се водят преговори с идеята на нея да бъде възложено да извърши цялостен одит на дейността и финансовите потоци на Nexo. Това стана ясно от думите на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, гост в предаване на NOVA.

Той подчерта, че тази компания има изключително богат опит и авторитет и ще е в състояние да извърши необходимия много сериозен и прецизен финансово-разузнавателен анализ.

Сарафов обяви, че във връзка със схемата са обвинени четирима души, които заемат ръководни позиции в компанията. Двама от тях са в неизвестност. Предприемат се действия те да бъдат издирени, за да им се предявят обвинения. Информацията, с която Сарафов разполага, е, че тези двама души не са в страната, макар че справката в граничния контрол показва, че те не са напускали пределите на България.

Профилът на обвинените е на високоинтелигентни, изключително образовани хора, учили в най-реномираните световни университети.

“Хора, които са граждани на света. Човек може да се гордее, че тези хора са българи. Не са наркодилърите от “Обеля”, а наистина едни от най-високоинтелигентните хора”, подчерта Сарафов.

Припомняме, че по информация на прокуратурата сигналът за старта на мащабната спецоперация срещу криптобанката Nexo бил подаден от Германия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст