ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На форума в Давос няма да присъстват руски бизнесмени

Световен икономически форум Давос

На Световния икономически форум в Давос, който ще се проведе от 16 до 20 януари, няма да присъстват руски бизнесмени, пише Bloomberg.

Според агенцията на форума няма да присъства и нито един китайски бизнесмен.

В същото време 116 милиардери са се регистрирали за събитието през 2023 г., което е с 40% повече от преди десет години. Най-много бизнесмени (33) ще дойдат от САЩ.

По-рано беше съобщено, че президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев е получил предложение от основателя и изпълнителен председател на Световния икономически форум (WEF) Клаус Шваб да вземе участие в предстоящото събитие в Давос през януари. Това се е случило след срещата им в Ню Йорк.

Основателят на Световния икономически форум е дал висока оценка на политическите и икономически реформи, които се провеждат под ръководството на лидера на Казахстан.

Касим-Жомарт Токаев и Клаус Шваб са разгледали и перспективите за развитие на сътрудничеството между Казахстан и Световния икономически форум.

Световният икономически форум (World Economic Forum, WEF) е международна неправителствена организация, чиито централен офис е в Женева, Швейцария.

Създадена през 1971 г. от професора по икономика Клаус Шваб, организацията е най-популярна със свикваните ежегодно в Давос (планински курорт в Граубюнден, Алпите) срещи на световни икономически и политически лидери, интелектуалци и журналисти. На форума се обсъждат най-важните световни теми. 

Началото на организацията е поставено през януари 1971 от Клаус Шваб, професор по бизнес от Женевския университет. Първоначалното наименование на организацията е Европейски мениджърски форум. През 1987 г. името е сменено на Световен икономически форум и обсегът му е разширен към осигуряване на платформа за разрешаване на международни конфликти.

Давос е град в Източна Швейцария, кантон Граубюнден, на река Ландвасер в Алпите на височина 1574 метра. Той е планински курорт и ски-център.

Историята на града започва с това, че още през XIX век лекарите признали полезността на микроклимата на високопланинската долина за болните от белодробни заболявания. В средата на ХХ век градът придобива известност като моден център за ски алпийски дисциплини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст