ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Радев връчва мандата на БСП

Президентство Румен Радев връчва мандат на Корнелия Нинова БСП

Държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за посочване на кандидат за министър-
председател на парламентарната група на “БСП за България”.

Това ще се случи в понеделник, в 10.00 часа съобщиха от президентството.

По-рано днес депутатът от БСП Борислав Гуцанов коментира в ефира на БНТ, че е логично неговата политическа сила да получи третия мандат за съставяне на правителство, тъй като БСП е партията, която може да защити реално националните интереси.

Според него, обаче, думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че мандатът ще получи партията, която следва политиката на служебното правителство, елиминира БСП от играта. Той добави, че това е така, защото става въпрос за принципни различия, които БСП не може да защитава.

Сред различията със служебния кабинет Гуцанов посочи оръжието за Украйна, заявката за закупуване на втора ескадрила самолети F-16 и ядрената енергетика.

От друга страна отново по-рано през деня депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира пред БНР, че при връчване на мандата на БСП шансът за създаване на правителство ще е нулев. Представители на “Продължаваме промяната” също обявиха, че по-големи шансове за сформиране на кабинет е щяло да има, ако мандатът е бил връчен на Обединението “Демократична България”.

Критиците на избора на Радев припомнят думите му от ноември 2022 година, когато той коментира по време на консултациите си с представителите на социалистическата партия: “Три пъти връчвах мандата на БСП и три пъти БСП не успя да състави правителство“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст