ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Учредяват партия “Спаси София”

Борис Бонев

Партия „Спаси София“ ще бъде учредена днес, 15 януари. Това обяви нейният лидер Борис Бонев в ефира на БНТ, като уточни, че първото явяване на избори на формацията ще бъде на местния вот тази година.

Бонев обяви, че политическата формация „Спаси София“ ще е позиционирана в политическия център и че първоначално ще се съсредоточи върху развитието на столицата. Това обаче не означава, че на следващ етап не би подкрепила подобни граждански движения в други градове като след време тя може да се яви и на национални избори, прогнозира Бонев.

Той допълни, че в ръководството на партията има изключителни експерти, които нямат партийно минало. Решенията в организацията няма да се взимат еднолично, а след обсъждане от ръководните ѝ органи.

Лидерът на „Спаси София“ сподели, че вече текат преговори с „Продължаваме промяната“ и с „Демократична България“ в търсене на широк фронт срещу ГЕРБ. Бонев обаче е поставил условие на двете формации, че „Спаси София“ ще си сътрудничи с тях, при положение, че те не колаборират с ГЕРБ на национално ниво.

По думите на Бонев това условие трябва да бъде изпълнено, за да не се изпада в ситуация, при която нуждите от реформи в София да станат жертва на политиката на национално ниво.

„Това вече го гледахме веднъж, когато Реформаторският блок бяха в правителство с ГЕРБ и в София имаше проблеми. Тогава ние говорехме с представители на Реформаторския блок, но те обясняваха, че не могат да си позволят много да критикуват заради стабилността на правителството“, разкри Бонев.

Той добави, че ако не се стигне до съгласие с ПП и с ДБ, „Спаси София“ са готови да се явят и самостоятелно, но работят и влагат цялото си усилие в това да има широк и обединен фронт за София, който не просто да гарантира разгромна победа над ГЕРБ на изборите, но да има необходимото обществено доверие, за да проведе необходимите, но непопулярни реформи.

„Целите ни са победа на първи тур на местните избори в София, мнозинство в СОС и веднага след изборите да покажем, че София може да бъде управлявана по коренно различен начин”, посочи Бонев.

Той сподели, че смята че има качества и че е подготвен за кметския пост, след като 14 години работи за София, но че няма да позволи личността му да е пречка за обединението с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст