ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Делчев: Обединение на демократичните формации може да донесе на вота нещо различно

“Президентска република е заплаха пред държавата, създава опасност от диктатура”.

На следващите избори разликата може да дойде единствено от едно обединение на формациите, които представляват демократичната общност и се борят за модернизация на институциите и настояват за борба с корупцията.

Това каза пред БНР лидерът на политическа партия “Движение България на гражданите” (ДБГ) Димитър Делчев, бивш депутат.

“Има узряване, че това трябва да се случи. Не у всички представители на демократичните формации има убеждението, че обединението прави силата. Във всяка от тези формации има хора, които разбират, че това, което може да се противопостави на кампанията срещу промяната в България и трансформацията към модерно европейско общество, е единствено по-голям и по-силен политически субект от тези, които са в парламента в момента”, обясни той.

По думите на Делчев е притеснително това, че “има политически инженери, които искат да имитират промяна на политическата система, като ни предложат нова система – президентска република, която ще реши проблемите на парламентарната република”.

“Това е една от най-големите опасности пред държавата. Това създава опасност от диктатура. Не трябва да допуснем такова развитие на процесите”, категоричен е Делчев.

Димитър Делчев обясни, че обявеният от прокуратурата за издирване по случая “NEXO” Антони Тренчев отдавна е престанал да бъде член на ДБГ и е “прекратил връзки с партията”.

“Виждаме невероятен синхрон на действията на прокуратурата и ГЕРБ, подкрепена от ДПС. Това се наблюдава не за първи път. Прокуратурата се опитва да накланя везните в обществото за това кои партии да определят дневния ред в страната”, коментира Делчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст