ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП ще откликне на поканата на БСП за лидерска среща

Парламент Даниел Лорер

В настоящата ситуация на БСП ще ѝ е много трудно, заяви депутатът от ПП Даниел Лорер

От “Продължаваме промяната” ще участват в лидерската среща, организирана от БСП. Това обяви депутатът от ПП Даниел Лорер. За нас е важно какво се случва в България, изтъкна той. Според него е добре да се чуят идеите на БСП, която получи третия мандат за съставяне на правителство. На предстоящите разговори ПП ще представи отново своите приоритети, като предварително е наясно, че по теми като икономическото развитие и борбата със социалното неравенство двете формации могат да постигнат съгласие, но за други – например войната в Украйна и Изборния кодекс, различията в позициите им са сериозни, уточни депутатът.

В настоящата ситуация на БСП ще ѝ е много трудно, счита Лорер. Той е учуден от избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат на червената партия.

“Притеснен съм за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост, защото най-вероятно до края на този парламент няма да бъдат приети всички необходими закони, особено тези, свързани с правосъдната реформа”, каза още народният представител.

На въпрос дали не е обезпокоен, че скандалите около криптоплатформата Nexo и “Джемкорп” ще отблъснат избирателите от ПП, той отговори, че по-скоро това ще накара хората изобщо да не отидат до урните. “Колкото по-тягостна и напрегната е атмосферата, толкова активността пада”, счита той. Лорер е на мнение, че все по-вероятните предсрочни парламентарни избори ще бъдат като тренировка за местния вот през есента. И изрази надежда ПП да постигне съгласие с “Демократична България” и други формации за единни действия, за сформиране на общ фронт, за да бъде прекъсната поредицата от предсрочни национални избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст