ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Увеличават се наказанията за шофьори нарушители

пътна полиция

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е разписал промени в Наредбата за контролните точки, с които санкциите за прегрешилите шофьори скачат. 8 точки от талона ще отнема КАТ на шофьорите, хванати с алкохол в кръвта от 0.5 до 0.8 промила. Промените, предвидени в наредбата са публикувани в портала за обществено обсъждане на Министерския съвет.

Увеличават се санкциите за всички шофьори, които си позволят да се качат зад волана след употреба на алкохол. Водачите, хванати да карат с над 0.8 на хиляда до 1.2 на хиляда включително, освен глобата, ще губят 12 контролни точки. При повторно провинение санкцията ще бъде 20 точки от талона вместо сегашните 15.

От 12 на 18 точки се покачва наказанието за превишаване на скоростта от 50 км/час в населено място. Системните нарушители на това правило ще се разделят с 26 точки от талона си.

За неправилно изпреварване, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението предложението е да се увеличават отнеманите контролни точки от 10 на 13.

Предвидено е и ново нарушение – за каране в аварийната лента на автомагистрала, което ще се санкционира с 10 контролни точки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст