Първан Симеонов: Президентът игра на сигурно с мандата за БСП

Първан Симеонов

По-вероятно е да има нови предсрочни избори, но БСП ще направят усилия да реализират мандата, като ще разчитат на енергията и амбицията на своя лидер. Това коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов. По думите му след последните скандали са намалели шансовете за успешен мандат на „Демократична България“, затова и президентът Румен Радев е предпочел да играе неутрален ход и “на сигурно” с решението си, каза още Първан Симеонов.

„Ако беше дал мандата на „Демократична България“ шансовете, разбира се щяха да са значително по-големи. Но струва ми се след последните ситуации с ДАНС, прокуратурата, NEXO и т.н.  шансовете значително намаляха. Радев изигра сигурен ход, ако го беше дал на ДБ щеше да прави политика, нещо което няма да е неочаквано най-накрая да направи, но той реши да не прави политика и пак да играе неутралния ход.  Освен това не е толкова лошо за „Демократична България“. Сега получават чудесния шанс да не е в техните ръце този горещ картоф.  Може би всички са доволни с изключение на Корнелия Нинова, защото още един неуспешен за БСП мандат се превръща в политически фолклор“, каза политологът от „Галъп“.

Първан Симеонов прогнозира, че едни бъдещи извънредни избори ще се състоят преди 16 април, когато е Великден. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст