ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Електробуси ще возят до метрото по заявка след броени седмици

Първи ще ги ползват жители на „Манастирски ливади“ – Изток и Запад, кв. „Павлово“ и част от „Красно село“

Проектът за електробуси, които да се движат в даден квартал и докарват пътници до метрото, е в своя финален етап. От последния септември досега се извършваха полеви тестове. Обходени са всички предвидени маршрути в „Манастирски ливади“ – Изток и Запад, а също така кв. „Павлово“ и част от „Красно село“. Оглеждани са и местата, подходящи за спиране на буса, обясни пред Радио София Иван Николов от направление „Транспорт“ в Столичната община.

Очаква се скоро реално да бъдат возени пътници и да се отчете използваемостта от гражданите на този вид транспорт, който ще довежда пътници до метростанция „Красно село“, където ще може да се прави и връзка с трамвайни линии.

Услугата е иновативна. Направени са обществени обсъждания по райони, уточни Николов. Било е необходимо време, за да бъдат адаптирани полезни идеи и предложения, направени от местните жители.

Последното обществено обсъждане с представяне на концепцията ще се проведе до края на януари, след което ще се пристъпи към „транспорт на поискване“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст