ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Срокът за прилагане на цифровата рубла няма да е ограничен

Централната банка на Русия

Анатолий Аксаков, председател на Комитета на Държавната дума по финансовия пазар, заяви, че цифровата рубла няма да има срок на валидност след въвеждането й в Руската федерация. Това съобщава ТАСС. „От моя гледна точка срокът на валидност на цифровата рубла е цяла вечност“, отговори парламентаристът на въпроса дали цифровата рубла ще има ограничен срок на валидност, за да стимулира потребителската активност.

Аксаков добавя, че въпросът за цифровизацията ще стане един от най-важните в руското законодателство.

„Одобрихме законопроекта за цифровата рубла. Тази трета форма на парите – наред с наличните и безналичните рубли, банките ще имат и цифрови“, коментира Аксаков.

Заместникът призова да се обърне максимално внимание на защитните аспекти, свързани със законодателното регулиране на цифровата рубла. Според него иновативната форма на рублата ще осигури на страната предимства, включително преодоляване на санкционните решения на неприятелски държави.

На 29 декември в Държавната дума беше внесен проект на закон за емитирането и използването на цифровата рубла в Русия.

Председателят на Централната банка Набиулина по-рано съобщи, че Банката на Русия планира да започне да тества цифровата рубла с реални клиенти от април 2023 година .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст