Крипто борсата Coinbase напуска японския пазар

биткойн

Американската компания Coinbase Global прекратява дейността си в Япония отстъпвайки пред конкурентната борса Kraken. Това съобщава Japan Times.

„Поради преобладаващите пазарни условия, нашата компания взе трудното решение да спре дейността си в Япония и да извърши цялостна ревизия на нашия бизнес в страната“, казват от Coinbase в публикацията.

Отбелязва се, че клиентите на Coinbase ще могат да изтеглят своите цифрови активи до 16 февруари. В края на този период всички останали криптовалути ще бъдат конвертирани в йени и изпратени в гаранционна сметка в Бюрото по правни въпроси.

Прекратяването на операциите в Япония последва съкращения в компанията, което ще доведе до свиване на персонала до 20 процента от служителите по целия свят.

Акциите на най-големите минни компании поскъпнаха поради ръста на курса на биткойна

Увеличаването на цената на биткойна доведе до факта, че ценните книжа на най-големите компании за добив на криптовалута също започнаха да поскъпват. Това съобщава Bloomberg.

MVIS Global Digital Assets Mining Index, който включва данни за 20-те най-големи копачи като Riot Blockchain, Galaxy Digital, Bitfarms и Iris Energy, е нараснал с 64 процента от началото на януари 2023 година.

Този месец показателят показа най-голям ръст от създаването си през декември 2021 г., отбелязва изданието.

Според агенцията ценните книжа на някои други компании са поскъпнали със 120-140 процента.

В същото време първата криптовалута започна да расте от началото на януари и вече е поскъпнала с повече от една четвърт (26.5%) до 21 хил. долара. На фона на положителната динамика на пазара, доходите на фирмите за добив на криптовалути също увеличена. В същото време сложността на копаенето на биткойна е нараснала до рекордни нива, тъй като има все повече „миньори“.

Според пазарни експерти все още не е възможно да се предвиди колко дълго ще растат котировките на минните компании тази година.

Миналата година много компании бяха принудени да продадат добитата криптовалута и да върнат оборудването.

На 16 януари Антъни Скарамучи, основателят на хедж фонда SkyBridge Capital, коментира, че стойността на един биткойн на борсата може да се удвои до 50 000 долара през следващите две до три години. Скарамучи нарече 2023 г. „година на възстановяване“ за биткойна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *