Христо Гаджев: Едни хора са направили много пари от войната

Христо Гаджев

“Кирил Петков и Асен Василев вместо да изпишат вежди, си избодоха очите”

“Очевидно запазената марка на ПП е “Продължаваме с посредниците”

“Стана ясно, че България в последните 6 месеца е изнасяла оръжия, но през посредници, не директно към Украйна. Тоест едни хора са направили много пари от войната.”

Това каза в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание. Той анализира отзвука от публикацията на германското издание “Ди Велт”, че страната ни тайно е подпомагала военно Украйна по време на кабинета “Петков”.

Гаджев призова ПП “сега да кажат и кои са посредниците”.

България трябва категорично да помага на Украйна, подчерта Гаджев, но по думите му “едно е да искаш да правиш пари от войната, друго – да помогнеш на жертвата”.

“Да не се окаже, че посредниците са свързани с руското разузнаване, което би било още по-отчайващо”, коментира Христо Гаджев, като се позова на разследвания на сайта bird.

“Лукойл” ще се окаже най-евроатлантическата руска фирма в света. И там пак става дума за посредници. Очевидно запазената марка на ПП е “Продължаваме с посредниците”, посочи още Гаджев.

През май Кирил Петков отричаше категорично, че българско въоръжение участва в Украйна, отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС.

“От месеци насам показваме цифри и данни за рекордния ръст на отбранителната индустрия. Още в края на март, началото на април (2022 г. – бел.ред.) извадихме документи, с които показахме, че украински самолети, натоварени с въоръжение, кацат на границата на Полша с Украйна”, поясни Гаджев.

“Проблемът е, че, както се вижда от пиар статиите, Кирил Петков и Асен Василев вместо да изпишат вежди, си избодоха очите”, заяви той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *