ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Евродепутатите от ДПС с писмо до ЕК за NEXO

Nexo световен лидер в дигиталните активи

Eвродепутатите от “Обнови Европа” Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са изпратили писмен въпрос до Европейската комисия във връзка със скандала NEXO. В него те призовават за обща европейска регулаторна рамка, с която да се предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни крипто компании. 

Евродепутатите подчертават интереса към използването на криптовалути за политически дарения и ежедневното увеличаване на участието на крипто компании в политически кампании. С писмото до Европейската комисия те изразяват съмненията си за заобикаляне на закона, в случаите, когато отделни служители или ръководители на тези компании правят лични дарения за определена политическа партия.

„Такъв е и случаят с България, в която след мащабно международно разследване се установи, че крипто компания, замесена в пране на пари в огромни размери, включително на руски олигарси и терористични организации, е финансирала чрез свои служители определена политическа партия”, подчертават те.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст