Секс труженички и световният елит – ръка за ръка в Давос

Глобалният елит, който всяка година се събира в Давос, за да решава най-наболелите проблеми на планетата, включително и половото неравенство, има сериозен принос за ръста на бизнеса със сексуални услуги в луксозния швейцарски курорт. Търсенето на проститукти през седмицата на ежегодните съвещания на Световния икономически форум скача чувствително, свидетелстват участничките и официални представители на полицията. “Придружителки се резервират” в същите хотели, в които са настанени маститите босове и техните служители по време на петдневната им сбирка (тази година от 16 до 20 януари).

Една от проститутките – Лиана – твърди, че се облича в бизнес-премяна, за да не се откроява от висшите мениджъри, въпреки че проституцията е легална в Швейцария. Тя е коментирала за “Билд”, че редовно се вижда с американци, които посещават алпийския оазис по няколко пъти годишно и са сред присъстващите на конференцията 2700 делегати. Лиана взема за услугите си по около 700 евро на час и 2300 евро за цяла нощ плюс пътните разноски.

Мениджърът на една от въпросните “обслужващи” в Ааргау – на около 160 км от Давос – твърди, че вече е получила 11 “резервации” и 25 запитвания и очаква да последват още до края на събитието. Тя е споделила, че някои от участниците ангажират проститутки за себе си и за служителите си за партита в хотелските апартаменти.

Саломе Балтхус – секс-работничка и писател – споделя в профила си в “Туитър”: “Срещите в Швейцария по време на Световния икономически форум означават да гледаш дулата на въоръжената охрана в коридора на хотела в 2 ч. през нощта и след това да споделяш подарените бонбони и сладкиши от ресторанта с тях и да клюкарстващ за богатите”. 36-годишната Балтхус пребивава в хотел близо до ски курорта по време на конференцията и не разкрива имената на влиятелните си клиенти. Просто защото “не иска да води съдебни битки с тях”.

През 2020-а разследване на “Таймс” установява, че най-малко 100 протитутки пътуват до Давос по време на форума, по информация на официален представител на полицията. Шофьор, нает да обслужва делегатите на събирането пък споделя, че е взел една секс-труженичка, която твъри, че е била принудена от нейния “шеф” да спи с по-възрастен клиент в хотел на делегати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст