ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Василев: Има заявка за управление на ГЕРБ, ДПС и БСП след изборите

Асен Василев

“Ако хартиената коалиция вземе мнозинство след изборите, ще сформира правителство и ще върне България назад във времето”, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев

“Нашият извод не е важен. Важен е изводът, който българските граждани ще си направят, и той трябва да е базиран на това, което се чу на срещата. Това, което аз чух, е заявка за общо управление след изборите на ГЕРБ, ДПС и БСП.” Това заяви пред репортери в парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев. Думите му бяха във връзка с публичните разговори, които по-рано проведоха в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на ДПС Мустафа Кардайъ и председателят на “Български възход” Стефан Янев. Поводът за срещата беше опитът на БСП да реализира третия мандат за съставяне на кабинет. “Това, което видяхме като хартиена коалиция, като коалиция за избор на г-н Рашидов, като коалиция, която днес отстреля скоростно шефа на Сметната палата, защото им е неудобен, най-вероятно, ако вземе мнозинство след изборите, ще се сформира и правителство в следващия парламент и ще върне България назад във времето”, счита Василев.

Ние не смятаме, че комбинацията ГЕРБ и ДПС може да реализира каквито и да е приоритети в тази държава, каза Василев в отговор на въпрос.

“Очевидно г-н Борисов не иска да си говори с “Продължаваме промяната”. С нас обща тема на разговор му е много трудно да си намери, тъй като ние държим изключително много на съдебната реформа”, посочи съпредседателят на ПП. И добави, че в разговор за формиране на правителство, в който участват ГЕРБ и ДПС, от партията му няма да участват.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст