ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” осъди нападението над секретаря на българския клуб в Охрид

Парламент възраждане Костадин Костадинов

Днес пленарното заседание започна с декларация на лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, чрез която той остро осъди нападението над заместник-председателя на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков.

Костадинов съобщи, че Пендиков и бил пребит снощи от трима нападатели от македонски произход и настоя за бързи действия на българската държава и оповестяване на посегателството в европейските институции.

Лидерът на “Възраждане” посочи, че вчера (19 януари) вечерта при излизане от заведение Християн Пендиков е причакан от трима мъже и зверски пребит, счупена му е челюстта, има черепно-мозъчна травма и са му избити два зъба. “Пендиков посещава полицията в Охрид, за да подаде сигнал, но оттам го отпращат към болницата, без да приемат сигнала му, въпреки очевидно лошия му физически вид”, разказа още Костадинов. Той припомни, че преди това по клуба в Охрид са били хвърлени яйца и камъни, а след това е било стреляно с оръжие.

“Това нещо не бива да бъде допускано повече. Зависи само и единствено от българската държава. Затова още веднъж призоваваме – на 23 януари, когато е Съветът на външните министри, българското правителство да постави въпроса пред Жозеп Борел. И този въпрос да бъде коментиран в Скопие, пряко”, каза Костадинов.

Евродепутатът Андрей Ковачев съобщи късно снощи, че секретарят на културния клуб “Цар Борис Трети” в Охрид е бил пребит. Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст