ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Джигитът Георги Семерджиев също предложил 10 000 евро рушвет

георги семерджиев

И джигитът Георги Семерджиев се нареди сред прегрешилите по пътищата, които предлагат щедри рушвети. Тази седмица научихме, че друсан сириец извадил 10 бона евро, за да му върнат шофьорската книжка. 10 000 също е предпочитано от Семерджиев число – това стана ясно на делото в Софийския градски съд срещу него за катастрофата от 5 юли на бул. “Черни връх”, при която загинаха две млади жени.

Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Досега той не е дал обяснения за случилото се.

Делото продължава с разпит на свидетели. На предходното заседание бяха разпитани бившата полицайка Симона Радева, двама служители на Семерджиев, които са го видели във вечерта след катастрофата, и други свидетели на инцидента.

Оказа се, че Георги Семерджиев е предложил подкуп от 10 000 евро на полицай, който го спрял за проверка за алкохол и наркотици. Полицаят Евтим Евтимов, който е извършил проверките за алкохол и наркотици, призна пред съда, че Семерджиев му е предложил пари. „Каза – „помогнете, от вас зависи всичко“, разказа Евтимов. И допълни, че става въпрос за сума от 10 хиляди евро.

Полицай Александър Радев пък свидетелства, че миналата година е спрял за проверка Семерджиев в Студентски град, който представил швейцарска шофьорска книжка. Автомобилът е имал фолио на стъклата, което трябвало да се свали, и светлинна лента на таблото. Тестът за алкохол е бил отрицателен, но за наркотици е показал амфетамин и метамфетамин. Семерджиев казал на полицаите, че ще звънне на началниците им. Радев разказа, че Семерджиев не е бил задържан, защото е избягал, а той и колегите му са тръгнали да го преследват, бил е без белезници. Документите на Семерджиев са останали в служителите на МВР. С него е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава отскоро.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст