ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков: Ще обединим добрите сили в общ фронт срещу задкулисието и корупцията

Кирил Петков от кулоарите

Борбата с корупцията беше голямата причина, заради която падна нашето правителство. В пследните три месеца бяхме вкарани в кални битки. Мисията ни оттук нататък е да обединим всички добри сили в България, които са фрагментирани, и да продължим борбата. Това каза пред БТВ съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

“Няма как да бъдем част от управление на една маса с ГЕРБ, ДПС и с БСП, ако това са им новите коалиционни партньори”, заяви той.

“Ние сме готови да говорим с БСП – разговорите не са само за мандати, а за бъдещето на България. Калните битки тряба да спрат. Време е да се обединим, но не с хората, за които смятаме, че имат престъпления и зависимости, а с хора, които имат кауза и които смятат, че могат да се справят сами само с част от задачата. Смятаме да се обединим не само с ДБ, а и със “Спаси София”. Има и най-различни организации в страната, активни граждани, които искат да решат различни въпроси”, обяви Петков, като отбеляза, че трябва да има общ фронт срещу задкулисието.

Той коментира и статиите в реномирани западни издания, в които се казва, че България е изпратила оръжие и горива за Украйна при кабинета “Петков”.

“Трябва да се гордеем, че в тези големи вестници, излезе, че сме спасили Украйна. Много рядко е в историята на България да не поемем риска на директния износ, в същото време нашата индустрия да работи и накрая получаваме голямо “благодаря” от Украйна, защото сме им помогнали в ключовия момент. Казва се, че оръжието е изнасяно чрез посредници – зад тези посредници са правителства на страни от НАТО. Ако някой има проблем с посредници, зад които стоят страни от НАТО, нека да го каже”, посочи Петков.

“Радвам се, че този път в историята България няма да трябва да се “навежда”, добави той.

Съпредседателят на ПП коментира и случая “Nexo”.

“Няма финансирaне на нашия коалицонен партньор “Волт”, няма един лев от Nexo към “Волт” или към някой от “Продължаваме промяната”. Нека прокуратурата да разследва случая, нека да го разследват и в САЩ – ние сме за абсолютна отвореност, само да не се замесва нашето име политически в ситуации, с които нямаме нищо общо”, заяви Кирил Петков.

“Последните три месеца играем играта на компютри и компоти. Срещата на Асен Василев, която се коментира, е с ай ти сектора, “Финтех” и “Борика”, няма нищо общо с Nexo. Изплолзва се 1-2% истина и темата се извърта. Ние ще спрем да коментираме тези опорки и ще се върнем към истинските теми на България като образование и иновации. Връщаме се към приоритетите и към обединение на добрите сили. България има бъдеще”, подчерта Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст