ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Nexo се споразумя със САЩ да плати глоба от 45 млн. долара

Nexo

От криптоплатформата Nexo разпространиха официална позиция, в която посочват, че не са налице обвинения от САЩ, че компанията е участвала в измама или подвеждащи търговски практики

Криптоплатформата Nexo се е споразумяла с американските регулатори да плати глоба в размер на 45 милиона долара и да преустанови нерегистрираното предлагане на продуктите си на американските клиенти. Това съобщи Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Уточнява се, че предлагането и продажбата не са отговаряли на изискванията за освобождаване от регистрация. За да избегне разследване на властите, основаната от българи компания, ще плати 22,5 милиона долара неустойка и допълнително същия размер глоби.

От Nexo разпространиха официална позиция, в която посочват, че не са налице обвинения от САЩ, че криптобанката е участвала в измама или подвеждащи търговски практики. Според компанията това споразумение слага край на спекулациите за връзка между българското разследване и ситуацията в САЩ.

През изминалата седмица българската прокуратура проведе специализирана акция в компанията. На четирима бяха повдигнати обвинения за участие в престъпна група с цел изпиране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз. Двама от обвиняемите са в България, като те са на свобода срещу парична гаранция от 1 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст