ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гражданска инициатива за безопасни пътища ще оказва натиск над политици

Близки на пострадали в катастрофи и Институтът за пътна безопасност поставиха началото на гражданска инициатива “Мисия безопасни пътища”. Тя има за цел да насочи вниманието на политиците върху решаването на проблемите с опасните пътни отсечки у нас.

“Днес стартираме тази национална гражданска инициатива, с която започваме всяка седмица да бъдем в различен град, за да принудим следващото българско правителство да изпълни конкретни действия – нов Закон за движение по пътищата”, обясни пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.  

“Второто нещо, което искаме да променим, е да създадем изцяло нова структура за управление на пътищата. Агенция “Пътна инфраструктура”, заедно с Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” да станат една държавна структура. Трябва да създадем и стандарти за управление на риска. Това Институтът за пътна безопасност го е подготвил в пътна карта, която искаме за два месеца след тази инициатива за събиране на подписи да принудим българското правителство да приеме”, каза още той.

Първата среща с граждани ще бъде в Шумен на четвърти февруари. Миналата година при пътни инциденти са загинали 530 души. Над 8 хиляди са ранените в катастрофи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст