ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Станимир Илчев бе избран за председател на НДСВ

НДСВ ще участва в предсрочните парламентарни избори. В столицата заседава Деветия конгрес на НДСВ, на който Станимир Илчев единодушно беше избран за нов председател.

В НДСВ съм бил всичко, за което се сещате, каза избраният председател. Ще отидем на избори, заяви Станимир Илчев. По думите му НДСВ ще играе ролята на контрапункт срещу хората, които управляват лошо държавата.

Конгресът на НДСВ обсъжда идеята за завръщането на формацията в политиката. 164 делегати от цялата страна заседават в столицата.

Председателите на НДСВ през годините – Антония Първанова и Огнян Герджиков, коментираха, че НДСВ има потенциал за влизане в 49-ото НС.

“Това, което в момента най ни е нужно, това е мъдрост, разум, и професионализъм в управлението. Нагледахме се 14 години на всякакви форми и отклонения от една държавническа политика, която почива на традиционни изконни български ценности. Затова НДСВ като че ли трябва да се върне на сцената, за да въведе ред в управлението на страната”, смята Антония Първанова.

“Виждате, че вече почти две години ние сме в един омагьосан кръг, зациклихме, и като че ли точно сега в момента е хубаво да се появи нещо ново, но не съвсем ново. Нещо, което е било и е доказало, че има принос в историята на България и точно такава партия е НДСВ. Смятам, че никой няма да отрече заслугите на НДСВ”, каза Огнян Герджиков.

В София членовете на НДСВ заседават по промени в устава и избор на ново ръководство на партията.

Конгресът ни е посветен не само на бъдещето на НДСВ, но и на България, заяви пред делегатите Станимир Илчев по време на отчета на дейността на партията. „От нас и от всички наши съмишленици по места зависи привеждането на областните и общински структури в готовност за ефективно участие в кампаниите за парламентарни и местни избори“, коментира Илчев.

Пред очите ни завърши третото действие на една окаяна пиеса, каза той. Според него Народното събрание е демонстрирало всички фази на парламентарната агония. „От измъчения избор на председател до очаквания крах на третия мандат“, добави съпредседателят на НДСВ. По думите му в страната нарастват неравенствата, корупцията и несигурността.

Станимир Илчев посочи, че НДСВ е управлявало в рисков период и е трябвало да изпълни две национални цели – членството в Европейския съюз и НАТО. „Ние тогава поехме отговорност за това“, допълни той.

Според Соломон Паси НДСВ е завещала влизането на България в Шенген и еврозоната, но въпреки това тези две цели не са изпълнени. Той призова партията да се не ограничава само до тези две цели и да направи така, че България да стане част от Г-20.

В началото на събранието беше прочетен и поздравителен адрес от Симеон Сакскобургготски, в който той поздравява ръководството, че отново се включва в политическия живот на България.

Форумът е в залата на улица “Г.С. Раковски” 108, където през 2001 г. се създава Национално движение “Симеон Втори”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст