ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борис Бонев: В местната политика от значение са прагматичните решения

Борис Бонев

“Местните избори са нашата цел, независимо от това колко предсрочни национални вота ще има. Водим разговори за София, а не за национална политика”. 

Това каза пред БНР Борис Бонев, председател на “Спаси София”. 

И посочи целта на партията – победа на кметските избори на първия тур, мнозинство в Столичния общински съвет и да се покаже, че столицата може да се управлява по по-добър, прозрачен и честен начин. 

Той уточни, че разговорите с “Продължаваме промяната” са на начален етап, но важното е желанието да няма делене.

“Добре е за София е да има обединение. След години на нищоправене, на забавени и на неосъществени реформи, новият мандат на управление в града трябва да има достатъчно високо обществено доверие, за да може да се случват и непопулярни реформи. Местната власт е по-близка до хората и ако тя се случва добре, много по-голям ще бъде ефектът върху качеството на живот на всеки един човек”, посочи Борис Бонев.

Според Бонев от ГЕРБ ги е страх, че ще загубят София и че провалите, станали символ на тяхното управление, са разбрани от хората. 

От Спаси София” наблягат на прагматизма като философия за правене на политика и при проблем – търсят решение, затова се ситуират в центъра на политическото пространство. 

“Когато става въпрос за местна политика, много по-голямо значение имат прагматичните и конкретни решения, отколкото идеологията дали си вляво, или вдясно”, каза още Бонев. 

Неразбирателство и лоша комуникация, по думите му, са в основата на напрежението около новата реформа за пътуване в градския транспорт на София. 

Кварталите трябва да са във фокуса на новата местна власт, категоричен е председателят на “Спаси София”, защото “тази мизерия, в която живеем, трябва бързо да бъде променена”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст