ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Samsung и LG си партнират с Apple за нови iPad и MacBook

музика епъл

Apple е направила поръчки в Корея за OLED панели за бъдещи iPad Pro и MacBook, според ETNews.

Американската мултинационална корпорация за производство и продажба на потребителска електроника, компютърен софтуер и персонални компютри е поръчала на неназована корейска компания да произведе два 10.86-инчови и 12.9-инчови OLED дисплея за iPad и още два 10.86-инчови и 12.9-инчови дисплея за MacBook.

Според наличната информация, OLED дисплеите ще отидат в iPad Pro и MacBook Pro, които ще бъдат пуснати съответно през 2024 и 2026 година. Експертите смятат, че преходът на Apple към OLED панели ще окаже значително влияние върху индустрията, което ще послужи като катализатор за разширяването на пазара на OLED дисплеи.

Предполага се, че производството на дисплеи за бъдещи джаджи на Apple ще бъде Samsung Display и LG Display, тъй като тези компании са доставчици на OLED екрани за iPhone.

Apple разработва интелигентен дисплей за контрол на дома

Aмериканската компания работи и върху интелигентен дисплей под формата на iPad за интелигентен контрол на дома, който може да бъде окачен на хладилник. Това съобщава Bloomberg.

Според журналиста Марк Гърман, устройството ще бъде бюджетна версия на iPad, която ще има вградени магнити в задния панел, така че умният дисплей да може да се придържа към хладилника и други метални повърхности.

В допълнение, новостта може да се използва за видео разговори FaceTime. С пускането на интелигентен дисплей Apple планира да се конкурира с устройствата Google Nest Hub, Amazon Echo Show и други аналози.

В близко бъдеще Google планира да пусне таблет от линията Pixel, който ще комбинира функциите на интелигентен дисплей и възможностите на пълноценен таблет.

Очаква се представянето на ново устройство в гамата на Apple да се състои не по-рано от следващата година.

По-рано стана известно, че новият Mac mini надмина своя предшественик по мощност няколко пъти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст