ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП иска от правителството действия за компенсация на битовите потребители на газ

Парламент трибунка ПП

“Механизъм за компенсиране на битовите потребители на природен газ – точката отпадна, въпреки че вчера беше добавена в дневния ред в противовес на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС.” Това заяви на брифинг в парламента Радослав Рибарски от “Продължаваме промяната”. Той добави, че след това решение, “битовите потребители на природен газ ще бъдат оставени да се справят сами с високите цени.”

Рибарски заяви, че сметките за януари ще бъда в пъти по-високи в сравнение с тези през месец декември миналата година, като единична цена, а отделно количествата на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, заради понижаващите се температури.

Депутатът от ПП обясни, че по техни изчисления за първите четири месеца на годината – от януари до април, когато се очаква цените на природния газ да са най-високи, са необходими под 200 млн. лв.

Не приемаме аргумента, че няма пари”, добави още той. Фонд “Сигурност на Електроенергийната Система” в момента събира и свръхпечалбите по Регламент (ЕС) 2022/1854. Този регламент именно гарантира, че във фонда се събират повече пари от обикновено и целта на набрания ресурс там е именно компенсиране на уязвимите и засегнати домакинства на природен газ, горива и електроенергия”, каза Рибарски.

Ние бяхме лишени от възможността нашето предложение да бъде дискутирано в зала и да бъде прието, а това беше един пореден опит на “Продължаваме промяната” да апелира за по-адекватно поведение на служебния кабинет”, заключи Владимир Табутов (ПП).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст