ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Тесла” с рекордна чиста печалба за последното тримесечие

тесла моторс в холандия

Сумата от 3,69 млрд. долара е с 59% по-голяма, отколкото за същия период на предходната година

Американският производител на електромобили и слънчеви панели “Тесла” отчете рекордна чиста печалба за последното тримесечие на миналата година – 3,69 милиарда долара, което е с 59 процента повече, отколкото за същия период на предходната година, предаде Асошиейтед прес.

Приходите на компанията за последната четвърт на 2022 г. възлизат на 24,32 млрд. долара – под очакванията на анализаторите, които прогнозираха те да достигнат 24,67 млрд. долара.

Изпълнителният директор на “Тесла” Илон Мъск каза, че независимо от обявеното по-рано този месец намаление на цените на някои от автомобилите с до 20 процента, търсенето на продуктите на компанията е голямо, а продажбите са ограничени от производството.

Някои анализатори казаха, че намаляването на цените е признак за спад в продажбите на “Тесла”, но от началото на януари компанията регистрира най-значителния обем поръчки за начало на годината в историята си, както отбеляза и Мъск в уебкаст с анализатори.

“Смятаме, че търсенето ще бъде добро въпреки вероятното свиване на пазара за автомобили като цяло. Търсенето значително надхвърля производството”, подчерта Мъск и допълни, че “Тесла” дори леко увеличава цените.

В писмо до инвеститорите вчера компанията обяви, че тази година ще произведе около 1,8 милиона автомобила, а Мъск прогнозира, че и продажбите ще са от този порядък.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст