ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Парламентът прекрати заседанието си заради липса на кворум

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. Депутатите не успяха да приключат с дискусията и да гласуват на първо четене петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.  

Народни представители възразиха, че едновременно с пленарното заседание продължават и заседания на комисии, една от които е комисията по електронно управление. Заседанията на комисиите започнаха по време на почивката, дадена в рамките на пленарното заседание.  

Няма как по време на пленарно заседание да заседават комисии, коментира Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) след почивката и апелира председателстващият заседанието да намери решение.

“По правилник сега ще обявя проверка на кворума. Ако, на някои колеги комисиите са им по-важни от този закон, има лесно решение – утре ще продължим със закона”, обяви заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС). Проверката на кворума показа, че в залата има 76 народни представители, при необходими 121. Няма кворум, обяви Цонев и закри заседанието.

Според приетото по-рано днес решение депутатите трябваше да продължат работа днес до приемането на още седем точки.

По-рано днес депутатите гласуваха да работят до изчерпване на всички 10 точки от дневния ред. До прекъсването на заседанието парламентът успя да гласува само по първите две точки в програмата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст