ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Discordia ще инвестира 5 млн. евро в дигатална трансформация

Пари

Discordia – най-голямата транспортно-логистична компания в България и лидер в Европа, ще инвестира 5 млн. евро в дигиталната си трансформация. Тя е в процес на внедряване на последно поколение ERP & TMS системи, които ще помогнат за модернизацията и оптимизацията на всички дейности в компанията. Тази голяма стъпка към дигитализация на бизнеса е част от стратегията на Discordia да се утвърди като технологичен лидер в транспортно-логистичния бизнес в световен мащаб. В момента компанията е в процес на разширяване на IT екипа си с експерти, които ще имат възможността да работят за интеграцията на софтуерните решения, да надграждат своите професионални умения и да бъдат важна част от постигането на амбициозните цели на Discordia:

до 2030 г. да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа,

годишните ѝ приходи да надхвърлят 1 млрд. евро, а екипът – 10 000 души.
Водена от желанието си да почерпи опит и експертиза от най-добрите, Discordia ще внедри  водещи решения на технологичния пазар. Предвид спецификата на бизнеса и сложността на процесите, компанията ще използва последно поколение решение за cloud-to-cloud интеграция посредством Oracle Integration Cloud и Integration Suit на SAP. Системите, които ще дигитализират изцяло процесите и открият нови възможности пред компанията са OTM (Oracle Transportation Management) и ERP-SAP S/4HANA RISE Private Cloud.
„В Discordia работят много млади хора, които създават иновативни  решения, прилагайки най-добрите практики на водещи компании в различни сектори. Така подобрявайки високоефективния си бизнес модел, успяваме да бъдем една от най-бързо растящите транспортни компании в Европа. Радвам се, че заедно с колегите ми имаме шанса да променим транспортната индустрия, като комбинираме потенциалa на нашия бизнес модел с тези високотехнологични системи и допълнителни IT решения, които ще създадем с нашият екип“, отбелязва Калин Петров, заместник-изпълнителен директор на Discordia.
Плановете на Discordia до 2030 г. са броят на служителите ѝ да достигне 10 000 човека, като един от фокусите през тази година ще е

разрастването на IT екипа.

Тази стъпка вече е предприета с откриването на различни позиции, които да подпомагат стартиралата дигитална трансформация на компанията. Discordia вярва, че в България ще намери млади мотивирани специалисти от IT сектора, които ще се присъединят към екипа ѝ, за да станат част от нейната технологична революция и да оставят отпечатък в историята на транспортно-логистичната индустрия.

Дейността на Discordia е фокусирана върху международния товарен транспорт, включително превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Компанията, създадена през 1992 г., член е на Международната федерация на спедиторските сдружения (FIATA), Националното сдружение на българските спедитори (НСБС), Съюз на международните превозвачи (СМП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Освен в България, фирмата има офиси в Румъния и Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст