ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Временната комисия на НС за Пловдивския панаир ще изслуша кметове и общинари

Международен пловдивски панаир

Временната парламентарна комисия за Пловдивския панаир ще изслуша кметовете и представители на общинските съвети на Пловдив и Варна. Очаква се заседанието да започне в 14:00 ч. на пл. “Народно събрание” 2, зала Изток.

В предварителния дневен ред на комисията е записано, че депутатите ще изслушат и “други заинтересовани лица”, кои са те обаче не се уточнява.

На първото заседание на времената комисия, която трябва да проучи фактите и обстоятелствата за поемането на контрола на Международния панаир в Пловдив, бе решено да бъдат изслушани още Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Овчаров и Сергей Станишев, както и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. Не стана ясно обаче дали те ще бъдат повикани в същия ден, когато представителите на местните власти в Пловдив и Варна, или на друго заседание.

На 19 декември 2022 бе гласувано решение, с което Пловдив прие община Варна да апортира дела си от 29% в Панаира в дружеството на Гергов “Пълдин туринвест”. Възможността Гергов да получи пълния контрол над Панаира предизвика протести в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст