ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Гватемала заминава за бизнес и туризъм българска делегация

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с Веселин Симов, почетен консул на Гватемала в България. 

Повод за срещата е предстоящото бизнес посещение на група български представители на компании и неправителствени организации в Гватемала. То ще започне на 31 януари. 

Симов обясни, че визитата е била планувана за края на миналата година, но климатичните условия в Карибския басейн са били неблагоприятни и тя е била отложена.

Във връзка с посещението, БТПП предостави проект на споразумение за сътрудничество, който да бъде обсъден с местната търговска палата. Делегацията от България ще постави няколко акцента в рамките на визитата – да бъдат посетени бизнес организации и компании в различни части на Гватемала и да бъдат разгледани много туристически забележителности, свързани с културата, религията и природата на страната.

Посещението ще има и дипломатически елемент, тъй като се осъществява с подкрепата на Министерството на външните работи и Посолството на България в Мексико, с акредитация за Гватемала.

БТПП ще информира своевременно за резултатите от посещението на делегацията, която ще пребивава в Гватемала две седмици.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст