ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Контрабандни цигари за ЕС хванаха на “Дунав мост”-2

Агенция “Митници” съобщи за поредния си успех при пресичане на контрабанда по границите. При три съвместни проверки на товарни автомобили, движещи се в посока Западна Европа, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2, митнически служители и служители на “Гранична полиция” откриват общо 17 370 кутии (347 400 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити сред декларираните стоки.

В първия случай камионът е селектиран и насочен за щателна митническа проверка, включително и с рентген. При извършеното сканиране с рентгенова апаратура митническите служители забелязват в товарното помещение обекти, различни от декларираната стока – LED осветление. При последвалата физическа проверка се установява, че един от сандъците е пълен с цигари. Общото открито и задържано количество е 8 000 кутии (160 000 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол.

При друг случай при проверка на товарен автомобил, превозващ чаши за Западна Европа, откритото и задържано количество цигари е 3 370 кутии (67 400 къса). Цигарите, с български бандерол, са открити след сканиране на автомобила с мобилна рентгенова система, скрити в кухини в основите на палетата.

При сходни обстоятелства при съвместна проверка на митничари и гранични полицаи, извършена на 20 януари, в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин-Калафат, цигари с български бандерол са открити в товарен автомобил, превозващ колички за цветя за Западна Европа. Общото количество на задържани цигари е 6000 кутии (120 000 къса).

По всичките три случая са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст