ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Корнелия Нинова е категорично против Истанбулската конвенция

„Българската социалистическа партия е против Истанбулската конвенция, защото тя е обявена за противоконституционна. Защото срещу нея е българската църква, всички вероизповедания в България, и защото сме за традиционното християнско българско семейство. Защото искаме децата ни да са момче или момиче, а не нещо трето измежду четиринадесет други в един списък. Искаме да сме майка и баща, а не „родител 1“ и „родител 2“.“

Това заяви днес (27 януари) лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Припомняме, че Истанбулската конвенция има за цел да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва домашното насилие и сексизма. Сред другите описани цели на Конвенцията е да допринася за премахване на всички форми на дискриминация.

Нинова заяви, че всякакви внушения и злоупотреби, че се е подписала под нещо, което противоречи на това, което казва, са пълна лъжа.

Тя обяви, че от „БСП за България“ са внесли Закон за борба с домашното насилие, който гарантира областни центрове за защита на жени и деца, пострадали от насилие. Нинова заяви, че тя и съпартийците й винаги ще защитават хората, пострадали от домашно и всякакъв друг вид насилие. В същото време те никога няма да се подпишат и да се съгласят в България да има трети пол – различен от мъж и жена.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст