Мая Манолова: Позорен финал на един безсмислен парламент!

„Партиите в парламента “много искаха, но нямаха желание” за съдебна реформа. Затова гласуването на промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) беше оставено за последния момент, така че приемането им на първо четене практически да не доведе до нищо.“

Това написа днес, 27 януари, Мая Манолова в своя профил във “Фейсбук”.

Тя коментира, че ако са искали да приемат текстове за контрол на главния прокурор, депутатите са щели да гласуват законопроектите още преди няколко седмици. И е нямало никаква причина за забавянето освен тяхното нежелание.

„Този парламент ще остане в историята като най-яловия. За три месеца не започнаха нито една реформа. “Не пипнаха” съдебната система,“ допълни Манолова.

Тя припомни, че 46-тият парламент за един месец съществуване е отнел звеното за защита от главния прокурор, 47-мият е закрил спецсъдилищата, а този не е направил нищо. 

Мая Манолова подчерта, че последната възможност за промени е угаснала днес следобед, когато е станало ясно, че правната комисия няма спешно да изготви общ законопроект, който да представи на депутатите в понеделник за второ четене. Манолова завършва с думите: „Позорен финал на един безсмислен парламент!“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST