ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков обяви “голямото обединение на демократични общности”

Кирил Петков

Съпредседателят на ПП Кирил Петков е гост на националното съвещание на ДСБ, на което партията обсъжда съвместно явяване на “Демократична България” и “Продължаваме промяната” на предстоящите парламентарни избори

“Днес ще видите първата стъпка от процеса на обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, с идея България да бъде просперираща държава започваме голямото обединение.” Това заяви пред репортери съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. Той бе гост на националното съвещание на “Демократи за силна България”, на което партията обсъжда съвместно явяване на “Демократична България” и “Продължаваме промяната” на предстоящите парламентарни избори.  

“Надеждата на всички българи, че заедно можем повече, ще се сбъдне чрез точно такива стъпки, които започваме днес. Тук сме, за да започнем този процес, който ще е много по-голям, отколкото сбора на няколко партии”, каза лидерът на ПП. Според него добрите сили са се фрагментирали и сега те ще бъдат обединени. “Всички от задкулисието ще започнат да се страхуват”, добави той.

“Трябва да спрем да обръщаме внимание на “борисовките”, защото те отвличат вниманието от важните неща” коментира Петков думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че членовете не правителството на ПП са забогатели от продажбата на оръжие за Украйна чрез посредници. “Пълни глупости, ако трябва да отговоря директно”, допълни политикът. “Целта ни в следващите три месеца не е да се занимаваме с измислени скандали, които те непрекъснато произвеждат, а да започнем да говорим какво правим за здравеопазването, за съдебната система, какво точно ще направим в службите за сигурност, за българското образование, защо бяха замразени пенсиите, защо не искаха да се внесе бюджет”, отбеляза съпредседателят на ПП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст