ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Goodyear съкращава 500 работни места заради инфлацията

съкращения уволнение

Американският производител на гуми Goodyear Tire & Rubber Co е готов да съкрати 500 служители на фона на икономически затруднения. Това се съобщава на сайта на компанията.

В прессъобщението се отбелязва, че това решение се дължи на “неясна краткосрочна макроикономическа перспектива” и нарастваща инфлация. Резултатите на Goodyear за четвъртото тримесечие на миналата година са по-лоши от очакваното, казва изпълнителният директор Ричард Дж. Крамър. В същото време самите резултати ще бъдат публикувани едва през февруари.

От компанията добавят, че освобождаването на служители е трудна, но необходима стъпка. Тоест бизнесът трябва да е подготвен за бъдещ успех. В същото време цената на преструктурирането ще възлезе на 55 милиона долара.

На 26 януари Bloomberg съобщи, че технологичният гигант IBM е на път да съкрати 3900 души от подразделенията си Kyndryl и Watson Health. Изданието отбелязва, че 1.5 процента от служителите ще напуснат компанията. Съкращенията ще засегнат най-вече работещите в подразделенията на Kyndryl и Watson Health. В същото време намаляването на толкова голям брой служители ще струва на технологичния гигант 300 милиона долара.

Преди това Bloomberg, позовавайки се на данни от проучване на Американската национална асоциация за бизнес икономика (NABE), съобщи, че около 20 на сто от компаниите не изключват възможността да съкратят персонала си през следващите месеци.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст